R&D Manager


Arbetsgivare: AB Sandvik Coromant
Arbetsort: Sandviken
Publiceringdatum: 2018-09-27

På Sandvik Coromant drivs vi av visionen att forma framtiden tillsammans. För oss är maskinteknik grunden i vårt samhälle - som utvecklar, förändrar och formar vår vardag. Med starka drivkrafter, och ett gemensamt tekniskt kunnande tillsammans med våra kunder, siktar vi mot nya framgångar och att alltid ligga steget före.

Inom avdelningen Performance Testing i Sandviken arbetar vi på uppdrag av R&D-organisationen med tester inom skärande bearbetning. Att utveckla och implementera lösningar för att främja effektiv och kvalitativ testning är något vi ständigt strävar efter. Vi söker nu en nyfiken och driven R&D Manager som tillsammans med oss vill skapa de bästa förutsättningarna för vår verksamhet och våra medarbetare. Välkommen till en spännande miljö där vi erbjuder dig ett utvecklande arbete bland världsledande experter inom R&D, skärande bearbetning och produktionsteknik.

Arbetsuppgifter
Som R&D Manager hos oss är du ansvarig för att leda, motivera och utveckla ditt team samtidigt som du uppskattar kostnader, tidsåtgång och resursplanerar för att vi ska nå våra mål och uppfylla gällande forskningsstandarder. Att utforma kort- och långsiktiga strategier inom området är en viktig del i ditt uppdrag, och du driver utvecklingen framåt genom att förbättra vårt befintliga utbud och samtidigt implementera nya processer, system och arbetssätt. Du följer upp behov och krav från kunder och säkerställer en kvalitativ leverans av våra tjänster. I rollen arbetar du också i nära samarbete med både interna och externa kontakter och du skapar hållbara relationer med relevanta intressenter.

Din profil
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning med inriktning mot de arbetsuppgifter som rollen innefattar. Du har ett genuint intresse för att utveckla ditt ledarskap, och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från arbete som inkluderat personalansvar. Har du dessutom kunskaper inom produkt- och teknikutveckling, gärna inom skärande bearbetning, är detta meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska, i både tal och i skrift, och då vi är verksamma i en internationell miljö har du också mycket goda kunskaper i engelska.

Dina personliga egenskaper är särskilt viktiga för oss – du är en engagerad och involverad ledare som motiverar dina medarbetare till både personlig och professionell utveckling och du skapar en väl fungerande arbetsmiljö där människor trivs och presterar. Din lyhördhet, i kombination med ett starkt driv och beslutsamhet, gör att du avslutar de uppgifter du tar dig an. Du har också ett strukturerat arbetssätt med fokus på tydlig kommunikation och goda samarbeten.

Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jennie Ström, rekryterande chef, 026-26 46 26

Fackliga kontaktpersoner
Thomas Lilja, Unionen, 070-261 04 82
Anna Åkesson, Akademikerföreningen, 070-642 83 29
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, 026-26 19 84

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-25. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0003574.

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.

Ansvarig rekryterare
Lisbeth Häggström

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.
Mossvägen 10
AB Sandvik Coromant
Escape Room Stockholm