Näringslivsutvecklare


Arbetsgivare: Dorotea kommun
Arbetsort:
Publiceringdatum: 2018-07-06

I Dorotea kan Du förena det småskaliga med det storslagna!

Det småskaliga hittar du i Dorotea kommun med ca 2 800 invånare varav ca 1 500 bor i tätorten Dorotea med närhet till allt. Det storslagna representeras av vår till ytan stora kommun. Vår natur och närhet till fjällvärlden med alla dess upplevelser och ett rikt friluftsliv med goda möjligheter för jakt, fiske, svamp- och bärplockning mm. Utmärkande för Dorotea är medborgarnas samhällsengagemang och vårt goda näringslivsklimat med hög andel egna företagare, kvinnor som män. Dorotea kommun är ett samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Du arbetar som kontaktperson mot kommunens företagare och stödjer aktivt och operativt det lokala näringslivet. Du verkar för en ökad tillväxt hos befintliga företag, men arbetar också för att stimulera nyetableringar i kommunen. En stor arbetsuppgift är att samverka mellan näringslivet, kommunen och olika föreningar och organisationer. Tjänsten innebär olika plattformar för kunskap och nätverkande, exempelvis att samordna företagsträffar, utbildningar och annat för företagare viktiga mötesplatser. Även arbete med vårt platsvarumärke, kompetensförsörjningsfrågor och inflyttarservice är en viktig strategisk arbetsuppgift. Du samordnar också våra näringslivsprojekt och samverkar med andra kommuner i området.

Vi kan lova dig ett riktigt stimulerande jobb där du kommer att ha stor frihet att utforma arbetet på uppdrag som formas i verksamheten, politiska uppdrag och styrdokument.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lämplig akademisk utbildning eller annan likvärdig kompetens. Du har erfarenhet av både företagande och näringslivsutveckling samt ett brett kontaktnät bestående av olika arbetsgivare och är van att arbeta konsultativt, strategiskt och målorienterat. Det är meriterande om du har erfarenhet av en politiskt ledd organisation. Du behöver vara duktig på att situationsanpassa kommunikationen utifrån målgruppen vilket förutsätter att du kommunicerar klart och välformulerat i såväl tal som skrift.

Du har god social kompetens och är bekväm med att knyta kontakter med olika samarbetspartners både internt och externt. Du har lätt för att se helheter men också sinne för att få detaljerna på rätt plats. Du arbetar på ett framåtsträvande sätt både självständigt och i team för att nå uppsatta mål. Anställningen ställer även krav på flexibilitet, stresstålighet, god samarbetsförmåga och ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.Dorotea kommun tillämpar tobaksfri arbetstid.
Dorotea kommun erbjuder 1 timme friskvård per vecka, på betald arbetstid.
I Dorotea kan man kombinera sitt vanliga arbete med en deltidsanställning som brandman. Kontakta räddningstjänsten om du är intresserad av att arbeta som deltidsbrandman.

Kommunen tar endast emot ansökningar via www.hrsupporten.se/dorotea.php

Arbetslivserfarenhet

Näringslivssekreterare / Näringslivsutvecklare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

Heltid
Tillsvidare
Kommunchef Olli Joenväärä, Telefonnummer: 0942-14011
Vison Ann-Kristin Danielsson, Telefonnummer: 0942-140 32
Storgatan 42
Dorotea kommun
Storgatan 42
91781 DOROTEA
Ange referens 2018/0004


Escape Room Stockholm