Studie och yrkesvägledare


Arbetsgivare: Sunne kommun, Ungdomars och vuxnas lärande
Arbetsort: Sunne
Publiceringdatum: 2018-05-28

Sunne i Värmland är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. Här finns ett rikt föreningsliv där du kan utöva dina intressen. På fem minuter tar du dig mellan spabesöket, shoppingen, skogspromenaden, teatern, badet, golfrundan, skidåkningen eller vad du nu väljer. Kommunen är känd för sina många arrangemang och ett varierat näringsliv med små och medelstora företag.
Välkommen!

Läs mer om Sunne på www.sunne.se

Nyfikenheten och lusten till lärande är vår strävan i Sunne kommun och en av de viktigaste uppgifterna skolan har att ge. En lust att lära som sedan kan följa varje elev hela livet. Fryxellska skolan är kommunens enda högstadieskola och har drygt 400 elever.Arbetsuppgifter
Som studie- och yrkesvägledare stödjer, följer och vägleder du eleverna genom hela skolgången.

Detta innebär att du arbetar med eleverna såväl enskilt som i grupp. Du samarbetar med lärarna inom ramen för undervisningen samt informerar och deltar vid föräldramöten. Inför gymnasievalet spelar du en aktiv och viktig roll som stöd för elever och vårdnadshavare. Som studie- och yrkesvägledare stöttar du övrig personal i studie- och yrkesorienterande insatser som till exempel förberedelse och uppföljning av PRAO, studiebesök mm. I samband med PRAO och gymnasievalet förekommer även viss administration. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam och arbeta aktivt för att uppmärksamma möjligheter för elever i behov av särskilt stöd.
Hos oss erbjuds du en socialt trivsam miljö med en god kollegial stämning, för oss är samarbete och kollegialt lärande viktigt. Som SYV ingår du i ett nätverk med kommunens övriga Studie- och yrkesvägledare, som en del i ett kompetensutbyte. Hos oss har du mycket goda möjligheter att vara med och påverka verksamheten. Du erbjuds ett utvecklande och meningsfullt uppdrag med möjlighet att göra skillnad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen och är väl insatt i de styrdokument som reglerar skolans studie- och yrkesorienterande uppdrag. För att lyckas i rollen behöver du ha mycket god förmåga att bemöta olika människor och hög servicekänsla.

Som person är du initiativrik och har ett stort engagemang för att informera och vägleda utifrån ett professionellt förhållningssätt samt har god samarbetsförmåga. Du är positiv och utåtriktad, en engagerad medarbetare som har förmåga att se till det enskilda barnets behov och gruppens möjligheter.

Sunne kommun tar emot ansökningar via länken i annonsen och meddelande om tjänsten ges via din inloggning i systemet. Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kompetenser

• Studie- och yrkesvägledarexamen

Arbetslivserfarenhet

Studie- och yrkesvägledare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor

100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Rikard Martinsson, Rektor, Telefonnummer: 0565-15603
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, Telefonnummer: 0565-16000
Kvarngatan 4
Sunne kommun, Ungdomars och vuxnas lärande
Kvarngatan 4
68680 Sunne
Ange referens 2018/75


Escape Room Stockholm