Doktorand i datavetenskap


Arbetsgivare: Blekinge Tekniska Högskola, BTH
Arbetsort: Karlskrona
Publiceringdatum: 2017-11-08

BTH, Blekinge Tekniska Högskola är en av landets tydligast profilerade högskolor, där tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt står i fokus. I den utbildning oh forskning som vi bedriver integreras teknik och IT även med andra ämnen såsom stadsplanering, industriell ekonomi, design samt hälsa och vård för att bidra till att lösa samhällets utmaningar. Allt vi gör på BTH har tre tydliga perspektiv: innovation, hållbarhet och "in real life", det vill säga samarbete och utbyte med både näringsliv och samhälle. Utmärkande för BTH är det nära samarbetet med näringsliv och samhälle vilket genomsyrar både utbildning och forskning på hög internationell nivå. På BTH finns två fakulteter - fakulteten för datavetenskaper och fakulteten för teknikvetenskaper.ARBETSUPPGIFTER
Under de senaste åren har det skett en enorm ökning av visuell information för företag och konsumenter, tillsammans med interaktion över en mängd olika människa-maskin gränssnitt, samt fasta och mobila nät. Därav är vi i början av en ny era av fördjupade upplevelser som syftar till att förbättra vardagen, ge nya sätt på hur människor kommunicerar med varandra och i samarbetsgrupper, samt att göra dessa erfarenheter mer realistiska, engagerande och tillfredsställande.

Denna doktorandtjänst i datavetenskap är associerad med forskningsprojektet ”Datoranvändning med människan i centrum för nya visuella och interaktiva tillämpningsprogram” som finansieras av stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen) i samproduktion med industrin. Som doktorand arbetar du med att genomföra forskning inom områdena visuella perceptionsmekanismer som bidrar till kvalitet och engagemang och hur det uppfattas av människor. Forskningen ger möjligheter att ta itu med problem som rör visuella signaler som påverkar människans uppfattning av nya visuella och interaktiva applikationer med huvudfokus på virtuell verklighet (VR), utveckling av perceptionsbaserade kvalitetsmodeller och utveckling av objektiva perceptionsbaserade mätvärden som kvantifierar kvalitet och engagemang och hur det uppfattas av människor. Arbetet kan expandera till optimeringsmetoder som tar hänsyn till kvalitetsbedömningar från mänsklig uppfattning, gränssnitt mellan människa och maskin och nätverksbaserad VR till en övergripande kvalitetsbedömning. Doktoranden har också möjlighet att delta i utvecklingen av ett visuellt och interaktivt datavetenskapligt laboratorium och en projektutställning med Blekinge Museum som värd.

Tjänsten innefattar teoretisk analys, praktiska experiment, algoritmdesign och implementation av programvara samt dokumentation i form av vetenskapliga artiklar och rapporter. Undervisning kan inkluderas på en nivå som inte överstiger 20%.


KVALIFIKATIONER
Behörighetskrav:
Ansökningar är välkomna från kandidater med en masterexamen inom datavetenskap, radiokommunikation, trådlös kommunikation, telekommunikation, telekommunikationssystem eller andra relevanta discipliner.

Meriterande kvalifikationer:
• Kandidaten har företrädesvis en stark bakgrund på minst två av följande områden: visuell perception, experiment design, behandling av mobil multimedia, kvalitet på mobil multimedia-upplevelser, statistisk analys, optimeringsmetoder.
• Kandidaten ska ha starka analytiska (matematiska) färdigheter.
• Förmåga att arbeta både självständigt och i en forskargrupp
• Förmåga att formulera och lösa vetenskapliga problem
• Kandidaten måste vara flytande i engelska (skriftligt och muntligt).
• Praktisk erfarenhet är önskvärt, till exempel, genomförande av ett mastersarbete i industrin.


ÖVRIGT
Ansökan:
Ansökan ska innehålla ett personligt brev som beskriver ditt intresse för anställnings- och forskningsområdet, ditt CV och kopior av examensbevis och andra handlingar som verifierar dina kvalifikationer.

Vi har valt medier för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Kompetenser

• Telekommunikation

Arbetslivserfarenhet

Doktorand: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2018-01-01 , upphör: Tjänstens varaktighet är högst 5 år och omfattar då 80 % forskning och 20 % utbildningsuppgifter.
Hans-Jürgen Zepernick, Professor, Telefonnummer: 0455-38 57 18
Veronica Sundstedt, Prefekt, Telefonnummer: 0455-38 58 50
Carina Petersson (OFR), Antagningshandläggare, Telefonnummer: 0455-38 50 28
Mikael Åsman (SACO), Universitetsadjunkt, Telefonnummer: 0455-38 57 20
37179 Karlskrona
Blekinge Tekniska Högskola, BTH
Blekinge tekniska högskola
37179 Karlskrona
Ange referens BTH 3.1.2-0408-2017


Escape Room Stockholm