Skolsköterska


Arbetsgivare: Enköpings kommun Utbildningsförvaltningen
Arbetsort: Enköping
Publiceringdatum: 2017-11-06

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder ett brett, spännande och omväxlande arbete i vår HBTQ-certifierade elevhälsa! Ditt övergripande uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande med elevernas lärmiljö och stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du kommer att arbeta inom grundskolan (förskoleklass till årskurs 9). Du kommer att vara centralt anställd inom elevhälsan i Enköpings kommun, vilket innebär samarbete mellan skolor och med övriga yrkesgrupper inom skolan.
Vi söker en skolsköterska som tillsammans med oss vill vara med och utveckla elevhälsan i Enköpings kommunala skolor. Du är en viktig del i vårt strukturerade elevhälsoarbete. I din roll som skolsköterska arbetar du med att stödja och förebygga samt skapa goda förutsättningar för barns och ungdomars hälsa, lärande och utveckling. Tillsammans med skolledning och övrig skolpersonal arbetar elevhälsoteamet för att alla elever oavsett personliga förhållanden ska ges förutsättningar att nå målen och utvecklas så långt som möjligt. Som skolsköterska utför du hälsobesök, vaccinering, skolläkarmottagning och sedvanliga skolsköterskeuppgifter. Du har återkommande dialog med skolläkare, medicinskt ledningsansvarig skolsköterska, elevhälsorektor, hälso- och sjukvårdsmöten, kategoriträffar och elevhälsomöten med rektor på enheten.


KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad sjuksköterska med en vidareutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdomar, distriktssköterska eller har vidareutbildning för skolsköterskor. För tjänsten krävs att du har datorvana som arbetsverktyg. Vi använder ProReNata som journalsystem.

Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdom.

Tjänsten kräver körkort och tillgång till bil.
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll utdrag ur polisens belastningsregister.


Förutom de formella kraven ser vi dina personliga egenskaper som mycket viktiga.
Du kan :
- arbeta självständigt med hög kvalitet och noggrannhet
-skapa goda relationer med elever och skolpersonal
- lyssnar, kommunicerar och hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt
- vara trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.


ÖVRIGT
Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-101029.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kompetenser

• Legitimation som sjuksköterska

Arbetslivserfarenhet

Skolsköterska: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid
Tillsvidareanställning, tillträde: 2018-01-08 Eller efter överenskommelse. .
Eva Wikberg, Rektor Elevhälsan, Telefonnummer: 0171-627165
eva.wikberg@enkoping.se
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, Telefonnummer: 0171-62 50 00
Kungsgatan 42 ENKÖPING
Enköpings kommun Utbildningsförvaltningen
Kungsgatan 42
74580 ENKÖPING
Ange referens C16180


Escape Room Stockholm