Samordnare IFO Vuxensektionen


Arbetsgivare: Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorgen, IFO, Vuxensektionen
Arbetsort: Vara
Publiceringdatum: 2017-09-04

Vara kommun ligger på den vidsträckta slätten mitt i Västergötland, har ca 15 700 invånare och kommunen som arbetsgivare har ca 1300 anställda.

Vara kommun är inte rädd att sticka ut hakan, att satsa på utvecklingsfrågor som stärker kommunen på lång sikt och att investera för framtidens generationer. Detta, vårt mod och vår inneboende kraft, är också en av våra drivkrafter för framgång. Vi satsar på kontinuerlig kompetensutveckling för våra medarbetare och ledare. Vi gör varandra bra!

Arbetsuppgifter

Individ och familjeomsorgen (IFO) är en del av Vara kommuns socialförvaltning och består av Familjesektionen samt Vuxensektionen. Varje sektion har en sektionschef och inom varje sektion finns en samordnare. Inom IFO finns ca 40 medarbetare totalt.
I Vuxensektionen inryms ekonomiskt bistånd, missbruk, integration och våld i nära relation. Inom enheten finns en öppenvårdsmottagning, Vara beroendeteam. Arbetet utgår från gällande lagstiftning enligt SoL.

Som samordnare inom Vuxensektionen ska du ge det dagliga stödet till kollegor som arbetar med försörjningsstöd.

Dina främsta arbetsuppgifter är:

- Stödja ekonomihandläggarna i deras utredningar, bedömningar och beslut
- Daglig ledning av arbetet i nära samarbete med sektionschef
- Biträda handläggare i ärenden/situationer där behov föreligger
- Uppföljning och kontroll av gruppens pågående ärenden
- Tillsammans med chef och medarbetare arbeta för metodutveckling och fungerande rutiner och riktlinjer
- Omvärldsbevakning, hålla sig uppdaterad kring lagstiftning, föreskrifter, forskning och övriga förändringar inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig utbildning.

Du har gedigen erfarenhet av myndighetsutövning med betoning på vuxna samt goda kunskaper om försörjningsstöd. Eftersom vi jobbar i verksamhetsprogrammet Procapita är det en fördel med goda kunskaper om Procapita.

Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga, stresstålighet och förmåga att arbeta självständigt. Du ska ha god förmåga till reflektion och analys samt att uttrycka dig väl i både tal och skrift då arbetet innehåller en stor del dokumentation och administration. Självklart lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom att du kommer att arbeta i en utvecklande arbetsmiljö erbjuder Vara kommun även goda förutsättningar för den egna utvecklingen genom fortbildning, verksamhetsutveckling och ett tydligt ledarskap.

I Vara kommun tror vi att mångfald berikar - Välkommen med din ansökan!

Vara kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar sökvägen längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka (t.ex. skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. I princip alla dokument som skickas in till kommunen blir allmän handling.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Arbetslivserfarenhet

Socionom: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor

100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Peter Engman, Telefonnummer: 0512-312 51
Fredrik Karlsson, Akademikerförbundet SSR, Telefonnummer: 0512-312 64
Vision, via kommunens växel, Telefonnummer: 0512-310 00
Stora Torget 8
Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorgen, IFO, Vuxensektionen
Stora Torget 8
53481 Vara
Ange referens 2017/252


Escape Room Stockholm